Over ons

De AlmereRunners is een gratis loopgroep die traint volgens de Souplesse-Methode. Bij de Souplesse-Methode ligt de nadruk op het ontspannen hardlopen. Uitgangspunt is dat de Souplesse-Methode met de extensieve intervaltraining de basis moet zijn van het goed en verantwoord hardlopen.

Het niveau binnen de loopgroep is divers. We lopen volgens het samen uit, samen thuis principe. Als je 5 km aan 1 stuk rustig kan hardlopen, kun je aan de trainingen van AlmereRunners meedoen.

De trainingen:

-Iedere woensdagavond een wisselende intervaltraining rondom het “Weerwater” in Almere

-Regelmatig in het weekend een Wisselduurloop of een zogenaamd Vaartspel in een van de prachtige natuurgebieden in de omgeving.

De woensdagavond training:

Op iedere woensdagavond wordt er uitsluitend volgens de “Souplesse-Methode” getraind. Gestart wordt om 19:00 uur vanaf de (gratis) parkeerplaats van het Van der Valk Hotel, Veluwezoom 45 te Almere. Iedereen is welkom. Nieuwelingen en introducees kunnen zich gewoon aansluiten. De training bestaat uit circa 1,5 km inlopen, met loopscholing, gevolgd door de kerntraining en afgesloten met een coolingdown. De kerntraining varieert wekelijks in afstanden van (interval 100, 200, 400, 1000 of 2000 meter).Tussen de interval afstanden wordt er hergegroepeerd en vervolgens gewandeld, gedribbeld en weer gewandeld.

De weekenden:

In de weekenden wordt er regelmatig een langere loop gepland. Meestal in een van de natuurgebieden in de omgeving.

Facebookgroep en evenementen.

Voor elke training wordt een evenement aangemaakt in de Facebook-groep, waar alle benodigde informatie in staat. Meld je altijd op tijd aan of af. We gebruiken de Facebookgroep voornamelijk als communicatiemiddel over de trainingen en evenementen van de AlmereRunners.

Zien we jou aankomende woensdag?